Aantal Bitcoin op Lightning stijgt exponentieel: 1.800 BTC en Michael Saylor reageert op oplichters: we geven geen Bitcoin weg

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 26141 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -6%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Aantal Bitcoin op Lightning stijgt exponentieel: 1.800 BTC.

Ook kwam ter sprake: Michael Saylor reageert op oplichters: we geven geen Bitcoin weg. Ten slotte lezen we voor vandaag: Spoornet, telefonie, Bitcoin en Lightning: dit is de kracht van netwerken.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Hup Bitcoin: Bitcoin mining, Binance, Strike, El Salvador & Iran, Ex-werknemer van Cryptopia steelt $172.000 aan Bitcoin, Negatief Bitcoin record: moeilijkheidsgraad voor miners daalt met 27,9%, en: Bitcoin koers moet $30.000 houden dit weekend'

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 26141 euro en een AEX stand van 732 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 35.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.