Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.900 BTC en Bitcoin in 2026: hoe ziet het internet van geld eruit?

Nieuwtjes

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 53491 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 8%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.900 BTC.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin in 2026: hoe ziet het internet van geld eruit?. Een andere kop van vandaag: VIDEO: Bitcoin koers consolideert rond $45.000.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 53491 euro en een AEX stand van 796 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 67.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 8% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.