Aantal adressen met minstens 1 Bitcoin (BTC) groeit hard door: 800.000 en China neemt miljarden aan BTC in beslag

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 14152 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -10%. We lezen vandaag: Aantal adressen met minstens 1 Bitcoin (BTC) groeit hard door: 800.000.

Ook kwam ter sprake: China neemt miljarden aan BTC in beslag. Ten slotte lezen we voor vandaag: Thanksgiving: 4 Bitcoin redenen om dankbaar te zijn in 2020.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin heeft een kleine tik gehad: whales sturen BTC naar beurzen, ‘Facebook lanceert Libra in januari 2021, druk op ECB voor digitale euro’, Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor na de flinke daling?, en: ‘Correctie Bitcoin prijs van 20% is gezond, euforie in markt komt terug’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 14152 euro en een AEX stand van 612 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 23.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een beroerde performance van -10% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.