Amerikaan moet 3 jaar de cel in na witwassen van $13 miljoen aan bitcoin en Grootste bitcoin update in jaren is geactiveerd: Taproot is live!

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 48973 euro. Dat is -7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. We lezen vandaag: Amerikaan moet 3 jaar de cel in na witwassen van $13 miljoen aan bitcoin.

Ander nieuwtje: Grootste bitcoin update in jaren is geactiveerd: Taproot is live!. Ten slotte lezen we voor vandaag: Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM's installeren.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Analyse: een lofzang én aanstaand overlijdensbericht van bitcoin's 4-jarige cyclus, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 48973 euro en een AEX stand van 788 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 62.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -5% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.