Analyse: een lofzang én aanstaand overlijdensbericht van bitcoin's 4-jarige cyclus en Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.300 BTC

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 42316 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 11%. We lezen vandaag: Analyse: een lofzang én aanstaand overlijdensbericht van bitcoin's 4-jarige cyclus.

Ook kwam ter sprake: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.300 BTC. Bovendien bleek vandaag: Miljardair Ray Dalio verkiest goud boven bitcoin als spaarmiddel.

Eerder

En al eerder lazen we: Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen, Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen', BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit, en: VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 42316 euro en een AEX stand van 784 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 54 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 11% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.