Balans Federal Reserve bereikt voor eerste keer óóit de $8.000 miljard en BIS reageert op 'interessant experiment' van El Salvador

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 29231 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -4%. Wat vandaag opvalt: Balans Federal Reserve bereikt voor eerste keer óóit de $8.000 miljard.

Daarnaast: BIS reageert op 'interessant experiment' van El Salvador. Een andere kop van vandaag: Banken in Texas krijgen groenlicht en mogen nu Bitcoin bewaren.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin streamen via Twitter? Volgens Jack Dorsey is dat een kwestie van tijd, Toezichthouder stelt extra eisen aan banken die bitcoin hebben, Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?, en: Hardware walletmaker Ledger haalt $380 miljoen aan vers geld op

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29231 euro en een AEX stand van 728 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van 0% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.