‘Bears slaan uitbraak Bitcoin koers bij $16.000 neer. Houden ze de overhand?’ en Bitfinex komt met peer-to-peer leningen voor Bitcoin handelaren

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 13470 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 2%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bears slaan uitbraak Bitcoin koers bij $16.000 neer. Houden ze de overhand?’.

Ook kwam ter sprake: Bitfinex komt met peer-to-peer leningen voor Bitcoin handelaren. Ook nog in het nieuws: KuCoin heeft $236 miljoen terug.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Hup Bitcoin over Wall Street, Podcasten 2.0 en de hakbijl van DNB, Bitcoin mining pool van OKEx verliest 99% van rekenkracht, Bitcoin beurs Bitvavo geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), en: Bitcoin (BTC) Update: Koers naar $16.000 door ascending triangle?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 13470 euro en een AEX stand van 599 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 2% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.