Behoud $30.000 is cruciaal voor Bitcoin koers, nieuwe bullish signalen in de maak?' en Bitcoin bij beursgenoteerde partijen stijgt met 400% in 1 jaar tijd naar $3,6 miljard

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 25755 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 2%. Vers van de pers: Behoud $30.000 is cruciaal voor Bitcoin koers, nieuwe bullish signalen in de maak?'.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin bij beursgenoteerde partijen stijgt met 400% in 1 jaar tijd naar $3,6 miljard. Bovendien bleek vandaag: Pantera Capital komt met nieuw Bitcoin (BTC) fonds voor instituties.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Saaie tijd voor Bitcoin koers. Prijs zit in range, $30.900 is belangrijk niveau', , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 25755 euro en een AEX stand van 636 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 2% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.