Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni en Wetsvoorstel in Iran pleit voor verbod op 'buitenlandse Bitcoin en cryptocurrency's'

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 28790 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 0%. Vers van de pers: Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni.

Ander nieuwtje: Wetsvoorstel in Iran pleit voor verbod op 'buitenlandse Bitcoin en cryptocurrency's'. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin miner bestelt $100 miljoen aan hardware', 30.000 machines komen naar VS.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Update: Elon Musk en Jack Dorsey gaan in debat over Bitcoin, Bitcoin Update: koers heeft moeite met $35.000, Deze 3 statistieken zijn nu relevant voor de Bitcoin koers, en: VIDEO: Bitcoin koers zakt bijna 10%, veert de prijs dit weekend weer op?

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 28790 euro en een AEX stand van 731 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 39.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van 0% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.