BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit en VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?

Nieuwtjes

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 27476 euro. Dat is -4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -3%. Wat vandaag opvalt: BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit.

Ook kwam ter sprake: VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin Update: koers zakt verder weg na lokale top bij $36.000.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Wetsvoorstel in Iran pleit voor verbod op 'buitenlandse Bitcoin en cryptocurrency's', Bitcoin miner bestelt $100 miljoen aan hardware', 30.000 machines komen naar VS, 4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen, en: Update: Elon Musk en Jack Dorsey gaan in debat over Bitcoin

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 27476 euro en een AEX stand van 729 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 37.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -3% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.