‘Bitcoin (BTC) koers daalt $2.000. Is de bullmarkt voorbij?’ en Grote YouTuber investeert 7,5 Bitcoin en staat op winst

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 14148 euro. Dat is -10% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -6%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin (BTC) koers daalt $2.000. Is de bullmarkt voorbij?’.

Ook kwam ter sprake: Grote YouTuber investeert 7,5 Bitcoin en staat op winst. Een andere kop van vandaag: Wat is de all time high van BTC?.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin (BTC) miners verdienden samen $353 miljoen in 1 maand, VanEck Europe lanceert financieel product: fysiek gedekte Bitcoin ETN, ‘Bitcoin moet horde bij $19.500 overwinnen voor nieuwe all-time high’, en: Bitcoin fonds Grayscale groeit keihard door: $10 miljard aan Bitcoin (BTC)

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 14148 euro en een AEX stand van 608 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 23.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.