‘Bitcoin (BTC) koers op $18.400, maar grafiek zit vol bearish patronen’ en ‘Meer instituties kopen Bitcoin in’, aldus deze JPMorgan analisten

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 15828 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 6%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin (BTC) koers op $18.400, maar grafiek zit vol bearish patronen’.

Daarnaast: ‘Meer instituties kopen Bitcoin in’, aldus deze JPMorgan analisten. Wat we ook nog lazen vandaag: CEO PayPal ziet BTC als betaalmiddel.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers richting een nieuwe all-time-high?, Hup Bitcoin Podcast: PayPal de nieuwe bitcoin whale, Zoon John Lennon: ‘Bitcoin overstijgt alles wat in de wereld gebeurt’, en: Jeff Bezos investeert $30 miljoen in Afrikaanse Bitcoin start-up

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15828 euro en een AEX stand van 605 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 26.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 6% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.