Bitcoin (BTC) koers tikt $27.910 aan, cryptomunt ruim 500 miljard waard en De koers schiet richting $27.000

Morning call

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 22542 euro. Dat is 5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 17%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin (BTC) koers tikt $27.910 aan, cryptomunt ruim 500 miljard waard.

In ander nieuws: De koers schiet richting $27.000. Ook nog in het nieuws: Bitcoin (BTC) breekt door $26.000, 3 voorspellingen voor 2021.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Het Bitcoin Lightning Netwerk in 2020: dit waren de ontwikkelingen, Bitcoin beurs EXMO verliest $4 miljoen door hack via Poloniex, Het MKB-noodfonds van Dave Portnoy accepteert nu ook bitcoin, en: Bitcoin in maart 2020: BTC crasht ruim 50% en Printer go brrr

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 22542 euro en een AEX stand van 626 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 36 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 17% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.