‘Bitcoin (BTC) prijs corrigeert, stort koers verder in naar $15.000?’ en De grootste stablecoin in de Bitcoin industrie groeit door: $19 miljard aan Tether in omloop

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 14066 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -11%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin (BTC) prijs corrigeert, stort koers verder in naar $15.000?’.

Daarnaast: De grootste stablecoin in de Bitcoin industrie groeit door: $19 miljard aan Tether in omloop. Een andere kop van vandaag: PayPal blokkeert fanatieke BTC handelaar.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt met 10% in 1 dag, Russische premier: ‘Bitcoin (BTC) gaan legaliseren als vermogen’, Beleggers halen ruim 5.600 Bitcoin (BTC) weg bij geplaagd OKEx, en: PayPal blokkeert account van klant die ‘te veel’ met Bitcoin handelde

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 14066 euro en een AEX stand van 610 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 23.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -11% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.