Bitcoin (BTC) wallets uitgelegd, wat zijn het en wat heb je eraan? en ‘Bitcoin koers moet $19.400 breken voor bullish voortzetting’

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 15770 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -1%. Vers van de pers: Bitcoin (BTC) wallets uitgelegd, wat zijn het en wat heb je eraan?.

Ander nieuwtje: ‘Bitcoin koers moet $19.400 breken voor bullish voortzetting’. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin custody diensten ‘ongelofelijk succesvol’ volgens fondsmanager Fidelity.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Host van het Amerikaanse ‘Mad Money’ legt uit waarom hij Bitcoin kocht, Was $17.600 de bodem voor bitcoin? De huidige rally wijst erop van wel!, Bitcoin miners in Venezuela wachten op ‘eerlijke prijzen’ voor elektriciteit, en: Wie profiteerde het meest van de Bitcoin (BTC) stijgingen?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15770 euro en een AEX stand van 617 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -1% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.