‘Bitcoin (BTC) was $224 verwijderd van recordprijs! Deze week nog de $20.000?’ en Grote Japanse bank wil Bitcoin aantrekken via leenproduct

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 16093 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 7%. Vers van de pers: ‘Bitcoin (BTC) was $224 verwijderd van recordprijs! Deze week nog de $20.000?’.

In ander nieuws: Grote Japanse bank wil Bitcoin aantrekken via leenproduct. Wat we ook nog lazen vandaag: Koers maakt zich klaar voor $20.000.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin exchange Kraken geeft $150.000 aan talentpool van ontwikkelaars, Binance geeft Amerikaanse klanten 14 dagen om Binance.com te verlaten, Bitcoin scepticus Janet Yellen genoemd als nieuwe minister van Financiën VS, en: Assetmanager met €61 miljard op balans ruilt goud in voor Bitcoin

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 16093 euro en een AEX stand van 606 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 26.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 7% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.