Bitcoin (BTC) Update: koers van Bitcoin test $40.000, op weg naar nieuwe all time high? en Twitter CEO blijft flirten met Bitcoin: Jack Dorsey draait eigen Bitcoin node

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 32722 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 19%. Vers van de pers: Bitcoin (BTC) Update: koers van Bitcoin test $40.000, op weg naar nieuwe all time high?.

Ook kwam ter sprake: Twitter CEO blijft flirten met Bitcoin: Jack Dorsey draait eigen Bitcoin node. Ten slotte lezen we voor vandaag: Goldman Sachs oordeelt: 'Bitcoin is te speculatief en niet geschikt als betaalmiddel'.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin (BTC) futuresmarkt groeit keihard in januari: $2.000 miljard aan volume, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 32722 euro en een AEX stand van 653 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 50.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 19% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.