Bitcoin (BTC) Update: koers tikte $28.900 aan, was dat de bodem? en Bitcoin mining bedrijf haalt $105 miljoen op, focus op overbodige steenkool als energiebron

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 28597 euro. Dat is 5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -11%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin (BTC) Update: koers tikte $28.900 aan, was dat de bodem?.

In ander nieuws: Bitcoin mining bedrijf haalt $105 miljoen op, focus op overbodige steenkool als energiebron. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin hoort in je portfolio', zegt de derde rijkste man van Mexico.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit, Canadese toezichthouder spant zaak aan tegen Bitcoin beurs, Venezolaanse autoriteiten nemen 411 bitcoin miners in beslag, en: Hup Bitcoin Podcast: China, oplichters, Binance en meer

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 28597 euro en een AEX stand van 729 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 39.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een beroerde performance van -11% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.