Bitcoin (BTC) en ultiem eigenaarschap: baas over eigen geld en ‘Bitcoin prijs blijft maar stijgen. Gaat de koers door naar $47.000?’

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 31577 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 31%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin (BTC) en ultiem eigenaarschap: baas over eigen geld.

Daarnaast: ‘Bitcoin prijs blijft maar stijgen. Gaat de koers door naar $47.000?’. Ten slotte lezen we voor vandaag: ‘Zuid-Korea gaat in 2023 20% aan winstbelasting heffen over Bitcoin’.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin prijs bereikt $40.400, wat is er aan de hand op de markt?, When Lambo? Hoeveel Bitcoin moet je daarvoor uitgeven of sparen?, Bitcoin (BTC) breekt de grens van $40.000! Waar komt de opmars vandaan?, en: ‘Bitcoin past in élk beleggingsportfolio’ aldus voormalig centrale bankier

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 31577 euro en een AEX stand van 643 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 49.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 31% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.