‘Bitcoin (BTC) koers crasht 22%. Wat kunnen we nu verwachten voor de prijs’? en Bitcoin dipt onder $33.000, ‘HSBC blokkeert transacties bitcoin beleggers’

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 29040 euro. Dat is -7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we 11%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin (BTC) koers crasht 22%. Wat kunnen we nu verwachten voor de prijs’?.

In ander nieuws: Bitcoin dipt onder $33.000, ‘HSBC blokkeert transacties bitcoin beleggers’. Ook nog in het nieuws: Minen van Bitcoin is weer moeilijker, miners verkopen minder BTC.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin (BTC) koers dipt tot onder $37.000 op de grootste beurzen, Experts: geld stroomt vanuit goud richting Bitcoin (BTC), Waarom verkopen Zuid-Koreanen hun Bitcoin (BTC)? Stortingen van $100 miljoen, en: PayPal zet stappen in Bitcoin industrie: belang in belasting startup Taxbit

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 29040 euro en een AEX stand van 645 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 45 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 11% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.