Bitcoin (BTC) koers stijgt naar $54.500, markt meer dan $1.000 miljard waard en Canada keurt derde Bitcoin ETF goed binnen één maand

Nieuwtjes

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Met de BTC koers op 45437 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 13%. We lezen vandaag: Bitcoin (BTC) koers stijgt naar $54.500, markt meer dan $1.000 miljard waard.

Ook kwam ter sprake: Canada keurt derde Bitcoin ETF goed binnen één maand. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin gaat goud voorbij als spaarmiddel'.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Noors bedrijf koopt 1,170 BTC, investeert in Bitcoin industrie, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 45437 euro en een AEX stand van 670 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 67.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 13% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.