Bitcoin (BTC) whales nemen toe in bullmarkt, maakt koers sprong naar $40.000? en Investeringsfonds Ruffer verkoopt deel Bitcoin (BTC) met $650 miljoen winst

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 31366 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 11%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin (BTC) whales nemen toe in bullmarkt, maakt koers sprong naar $40.000?.

In ander nieuws: Investeringsfonds Ruffer verkoopt deel Bitcoin (BTC) met $650 miljoen winst. Een andere kop van vandaag: Bitcoin (BTC) Update: koers breekt omhoog en lijkt op weg te zijn naar $40.000.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin schiet door omhoog, knalt koers na kleine pullback door naar $40.000?', , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 31366 euro en een AEX stand van 655 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 47.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 11% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.