Bitcoin Bulls op $40.000 afgewezen na tweet van Elon Musk' en Market maker gaat bitcoin mining tak vergroenen met CO2-certificaten

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 30199 euro. Dat is -7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin Bulls op $40.000 afgewezen na tweet van Elon Musk'.

Daarnaast: Market maker gaat bitcoin mining tak vergroenen met CO2-certificaten. Een andere kop van vandaag: Deze Europese bank komt met handelsplatform voor Bitcoin en cryptovaluta.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: 4 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs, Maakt Bitcoin een bullish uitbraak naar $41.000, of zitten we in een fake out?', Bitcoin bedrijf Luno overweegt Indonesiƫ, lokale Tokocrypto wil naar de beurs, en: Bitcoin (BTC) Update: koers schommelt bij $38.000, wat nu?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 30199 euro en een AEX stand van 717 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 42.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.