Bitcoin Update: Prijs zakt richting $39.000, kan de koers herstellen? en Er zijn steeds meer 'sats stackers', kopers uit bullmarkt blijven hodlen

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 32807 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 9%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin Update: Prijs zakt richting $39.000, kan de koers herstellen?.

Ook relevant kan zijn:Er zijn steeds meer 'sats stackers', kopers uit bullmarkt blijven hodlen. Ten slotte lezen we voor vandaag: Chinese topman heeft al 5 jaar Bitcoin en geeft Warren Buffett advies.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin koers herstelt richting $40.000, maar breekt niet door, Vóór Taproot was SegWit een belangrijke update, wat hield deze in?, We kunnen een jongen niet gevangen zetten omdat hij Bitcoin koopt', zegt minister van Financiën in Tunesië, en: SEC stelt besluit over Bitcoin ETF van Kryption uit

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 32807 euro en een AEX stand van 734 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 44.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 9% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.