Bitcoin Update: koers daalt onder $34.000, zakt de prijs verder weg? en Institutionele investeerders tonen minder interesse in Bitcoin, stelt Glassnode

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 28299 euro. Dat is -4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -3%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin Update: koers daalt onder $34.000, zakt de prijs verder weg?.

Ander nieuwtje: Institutionele investeerders tonen minder interesse in Bitcoin, stelt Glassnode. Ten slotte lezen we voor vandaag: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC).

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Hacks uit beginjaren van Bitcoin: Bitfloor verliest 24.000 BTC, Centrale bank van Tanzania gaat bitcoin onderzoeken op verzoek van president, Bitcoin Update: koers heeft moeite met grens van $35.000, kan de prijs uitbreken?, en: Er zit 1.600 Bitcoin in het Lightning Netwerk, een nieuw record

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 28299 euro en een AEX stand van 737 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -3% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.