Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000 en 4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC)

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Met de BTC koers op 17920 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -13%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000.

Ook relevant kan zijn:4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC). Bovendien bleek vandaag: Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin in januari 2021: $42.000, Elon twittert over BTC, rel over whitepaper, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 17920 euro en een AEX stand van 679 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 26.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -13% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.