Bitcoin Update: koers overleeft nieuwe test van $30.000 en Deze 3 statistieken zijn nu relevant voor de Bitcoin koers

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 29255 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 10%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin Update: koers overleeft nieuwe test van $30.000.

Ook kwam ter sprake: Deze 3 statistieken zijn nu relevant voor de Bitcoin koers. Ook nog in het nieuws: VIDEO: Bitcoin koers zakt bijna 10%, veert de prijs dit weekend weer op?.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin Update: koers heeft moeite met grens van $35.000, kan de prijs uitbreken?, 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC), Hup Bitcoin Podcast: China, oplichters, Binance en meer, en: Fondsmanager VanEck wil nieuw 'Bitcoin Strategy Fund' op de markt brengen

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29255 euro en een AEX stand van 731 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 10% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.