Bitcoin Video Analyse: schiet de koers naar $62.000 of krijgen we een correctie? en Britten focussen regulering op stablecoins en niet zozeer op Bitcoin

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 49235 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 11%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin Video Analyse: schiet de koers naar $62.000 of krijgen we een correctie?.

Daarnaast: Britten focussen regulering op stablecoins en niet zozeer op Bitcoin. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin cruiseschip The Satoshi verkocht voor $12 miljoen'.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Data Dinsdag: aantal whale adressen daalt, miners verkopen niet, Bitcoin koers op weg naar nieuw record boven $62.000', Iedere CFO moet Bitcoin in arsenaal hebben' aldus topvrouw Square, en: Knutselaar kan Bitcoin minen met oude Nintendo Game Boy

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 49235 euro en een AEX stand van 700 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 70.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 11% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.