Bitcoin 101: het kopen van je eerste satoshi's en Analyse: een lofzang én aanstaand overlijdensbericht van bitcoin's 4-jarige cyclus

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 41537 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 9%. Vers van de pers: Bitcoin 101: het kopen van je eerste satoshi's.

Ook kwam ter sprake: Analyse: een lofzang én aanstaand overlijdensbericht van bitcoin's 4-jarige cyclus. Ook nog in het nieuws: VIDEO: Bitcoin koers consolideert rond $45.000.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin, Michael Saylor reageert op oplichters: we geven geen Bitcoin weg, Spoornet, telefonie, Bitcoin en Lightning: dit is de kracht van netwerken, en: Plan B in Hup Bitcoin: 'Gemiddelde bitcoin prijs van $288.000 komende jaren'

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 41537 euro en een AEX stand van 789 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 52.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 9% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.