‘Bitcoin aanbeland bij weerstand op $18.949. Bull trap of knalt prijs door?’ en Bitcoin (BTC) koers boven $18.000, moeilijkheid voor miners richting all-time-high

Bitcoin ochtendnieuws

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 15415 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -1%. Wat vandaag opvalt: ‘Bitcoin aanbeland bij weerstand op $18.949. Bull trap of knalt prijs door?’.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin (BTC) koers boven $18.000, moeilijkheid voor miners richting all-time-high. Bovendien bleek vandaag: Koper van $500 miljoen aan BTC staat klaar.

Eerder

En al eerder lazen we: CME is de grootste Bitcoin futuremarkt van dit moment, Treedt Bitcoin in de voetsporen van goud? Volgens een oud patroon van een hedgefondsmanager wel, Bitcoin speculanten hoopvol: Opties voor prijs van $32.000 op Deribit populairder, en: Goud veteraan Mark Mobius kraakt Bitcoin (BTC): ‘Het is een casino!’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15415 euro en een AEX stand van 615 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van -1% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.