‘Bitcoin bears nemen overhand. Daalt de koers naar $17.500?’ en Square wil met $10 miljoen groene energie voor Bitcoin mining stimuleren

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 14917 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -6%. Vers van de pers: ‘Bitcoin bears nemen overhand. Daalt de koers naar $17.500?’.

Ander nieuwtje: Square wil met $10 miljoen groene energie voor Bitcoin mining stimuleren. Ook nog in het nieuws: volgende week komt 150.000 BTC vrij van Mt.Gox.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Volgende week komt er 150.000 Bitcoin (BTC) vrij van de Mt. Gox hack, Hackers eisen $34 miljoen in Bitcoin van iPhone maker Foxconn, Bitcoin (BTC) Update: Maakt koers sprong naar $19.800 op korte termijn?, en: Opmerkelijk: 136 miljoen euro aan Bitcoin verstuurd voor slechts €0,99

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 14917 euro en een AEX stand van 620 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 24.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -6% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.