Bitcoin bedrijf Bitso ontvangt $62 miljoen aan vers groeigeld en ECB pompt €500 miljard in economie

Nieuwtjes

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 15248 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -3%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin bedrijf Bitso ontvangt $62 miljoen aan vers groeigeld.

Ook kwam ter sprake: ECB pompt €500 miljard in economie. Een andere kop van vandaag: Wopke, bedankt. Je had Bitcoin zó anders moeten behandelen.

Eerder

En al eerder lazen we: ‘Millennials gaan Bitcoin nog jaren oppompen’, aldus BlockFi CEO, Europa wil strengere fiscale regels voor Bitcoin (BTC), Indicators Glassnode op groen: 1000% groei tot nieuwe piek Bitcoin, en: Europese Centrale Bank pompt €500 miljard in economie, is Bitcoin de lachende derde?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15248 euro en een AEX stand van 614 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 24.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van -3% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.