‘Bitcoin bereikt all time high rond $20.000! Wat kunnen we nu verwachten?’ en Wall Street firma met $631 miljard in huis: ‘Bitcoin past in élk portfolio’

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 16272 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 1%. Vers van de pers: ‘Bitcoin bereikt all time high rond $20.000! Wat kunnen we nu verwachten?’.

In ander nieuws: Wall Street firma met $631 miljard in huis: ‘Bitcoin past in élk portfolio’. Bovendien bleek vandaag: Koers van BTC bereikte hoogste punt ooit.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Hup Bitcoin: Bitcoin koers naar een nieuwe all-time high!, Bitcoin Stock-to-Flow Cross Asset model: $288.000 in the making?, Bitcoin Twitter reageert op recordprijs: ‘Op naar $20.000!’, en: Deze Duitse Bitcoin start-up haalt 15 miljoen euro groeigeld op

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 16272 euro en een AEX stand van 611 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 26.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 1% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.