Bitcoin beurs BitMEX heeft 62% minder bitcoin op zijn balans en Criminelen stelen $27.000 aan Bitcoin (BTC) met een simpel belletje

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Met de BTC koers op 26820 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -10%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin beurs BitMEX heeft 62% minder bitcoin op zijn balans.

Ook relevant kan zijn:Criminelen stelen $27.000 aan Bitcoin (BTC) met een simpel belletje. Een andere kop van vandaag: Miljardair koopt obligaties bij MicroStrategy door Bitcoin schatkist.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Techbedrijf verkoopt 130 Bitcoin na 'fake news' over kritieke fout, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 26820 euro en een AEX stand van 661 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -10% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.