Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen' en BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 28290 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. We lezen vandaag: Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen'.

In ander nieuws: BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit. Bovendien bleek vandaag: VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni, Wetsvoorstel in Iran pleit voor verbod op 'buitenlandse Bitcoin en cryptocurrency's', Bitcoin miner bestelt $100 miljoen aan hardware', 30.000 machines komen naar VS, en: 4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 28290 euro en een AEX stand van 732 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -5% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.