‘Bitcoin beweegt rond $23.000. Komt er deze week nog week een bullish uitbraak?’ en Bitcoin prijs onder $23.000, voorzitter neemt ontslag bij waakhond SEC

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Met de BTC koers op 19112 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin beweegt rond $23.000. Komt er deze week nog week een bullish uitbraak?’.

Daarnaast: Bitcoin prijs onder $23.000, voorzitter neemt ontslag bij waakhond SEC. Een andere kop van vandaag: Handelsvolume met stablecoins breekt door $1.000 miljard.

Eerder

En al eerder lazen we: Coinbase betaalt twee Bitcoin ontwikkelaars voor werk aan protocol, Stablecoin handelsvolume breekt door $1.000 miljard grens in 2020, Beursgenoteerd Canadees bedrijf steekt $1,5 miljoen in Bitcoin (BTC), en: Grayscale koopt $290 miljoen aan bitcoin (BTC) ondanks klantenstop

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 19112 euro en een AEX stand van 625 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 30.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.