Bitcoin beweegt zijwaarts. Komt er een stijging naar $60.000?' en Beatport accepteert Bitcoin (BTC) voor downloaden muziek

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 45962 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -12%. Vers van de pers: Bitcoin beweegt zijwaarts. Komt er een stijging naar $60.000?'.

Ook relevant kan zijn:Beatport accepteert Bitcoin (BTC) voor downloaden muziek. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin kostprijs in Argentiniƫ iets meer dan $4.000, blijkt uit deze deal.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: WeWork accepteert Bitcoin (BTC) als betaalmiddel en gaat erin sparen, 70 miljoen Venmo gebruikers blootgesteld aan Bitcoin, Futures gap op $54.000 gesloten. Vormt Bitcoin (tijdelijke) bodem?, en: BTC is geen geld, maar een investering zegt centrale bank China

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 45962 euro en een AEX stand van 709 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 64.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -12% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.