‘Bitcoin beweegt zijwaarts, stilte voor de storm? Let op futures gap op $16.925’ en Oekraïne zet grote stap om Bitcoin en andere cryptovaluta te legaliseren

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 15885 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 11%. Vandaag lezen we onder meer: ‘Bitcoin beweegt zijwaarts, stilte voor de storm? Let op futures gap op $16.925’.

Ander nieuwtje: Oekraïne zet grote stap om Bitcoin en andere cryptovaluta te legaliseren. Ten slotte lezen we voor vandaag: ‘BTC kan de dollar minder relevant maken’.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Australisch Bitcoin bedrijf lekt ‘per ongeluk’ emails van 270.000 klanten, Bitcoin beurzen doen goede zaken in november: $289 miljard aan volume, Aantal actieve Bitcoin (BTC) adressen naar nieuw record: 432.451, en: Één investeerder stopt 100 miljoen dollar in nieuw Bitcoin (BTC) fonds

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15885 euro en een AEX stand van 612 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 26 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 11% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.