Bitcoin blijft wispelturig. Nemen bears over naar $34.000?' en Voorzitter SEC wil Bitcoin beurzen qua regels gelijktrekken met Nasdaq en NYSE

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 30197 euro. Dat is -5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -2%. We lezen vandaag: Bitcoin blijft wispelturig. Nemen bears over naar $34.000?'.

Ander nieuwtje: Voorzitter SEC wil Bitcoin beurzen qua regels gelijktrekken met Nasdaq en NYSE. Ook nog in het nieuws: Elon Musk niet juiste persoon om over bitcoin mining te oordelen'.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Opmerkelijk: Bitcoin miner blokkeert IP-adressen uit China om aan regels te voldoen, Totale waarde aan stablecoins door de $100 miljard grens, Apple is op zoek naar mensen met ervaring met Bitcoin, en: Bitcoin (BTC) Update: koers herstelt richting $40.000

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 30197 euro en een AEX stand van 711 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 42.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -2% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.