Bitcoin breekt door $50.000, waar ligt het plafond?' en developer Luke Dash Jr. ontvangt $40.000 aan donaties

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 42462 euro. Dat is 6% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke stijging dus. Voor de week performance noteren we 4%. Vers van de pers: Bitcoin breekt door $50.000, waar ligt het plafond?'.

In ander nieuws: developer Luke Dash Jr. ontvangt $40.000 aan donaties. Ten slotte lezen we voor vandaag: Deze Bitcoin mining farm uit Canada bestelt 48.000 nieuwe machines in bullmarkt.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Deze rijke boomer stopt 3% van zijn vermogen in Bitcoin (BTC), , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 42462 euro en een AEX stand van 667 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 63.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 4% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.