Bitcoin broker HappyCOINS ook door goedkeuring van DNB en ‘Bitcoin prijs staat op punt om uit te breken. Naar $19.000 of correctie?’

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 14887 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 8%. We lezen vandaag: Bitcoin broker HappyCOINS ook door goedkeuring van DNB.

Ook kwam ter sprake: ‘Bitcoin prijs staat op punt om uit te breken. Naar $19.000 of correctie?’. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin beurs Binance klaagt Forbes en 2 journalisten aan voor laster.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: “Bitcoin bull run in 2020 is anders dan die van 2017”, Opnieuw datalek bij Bitcoin beurs: Klanten van Liquid zijn de dupe, Hup Bitcoin: Market cap breekt record en is BTC wel voor iedereen?, en: Amerikaanse Grayscale heeft nu 480.900 Bitcoin (BTC) onder beheer

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 14887 euro en een AEX stand van 595 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 8% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.