‘Bitcoin bulls beginnen de week goed. Op naar de $17.000!’ en Amerikaans paspoort nu ook in Bitcoin (BTC) af te rekenen

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 13696 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 6%. Vers van de pers: ‘Bitcoin bulls beginnen de week goed. Op naar de $17.000!’.

Daarnaast: Amerikaans paspoort nu ook in Bitcoin (BTC) af te rekenen. Ook nog in het nieuws: Bitcoin (BTC) bereikt hoogste ‘gerealiseerde prijs’ ooit: $6.903,21.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin Lightning beurs LNMarkets verhandelt $7 miljoen in oktober, Amerikaanse senator Cynthia Lummis: bitcoin is belangrijke asset voor lange termijn, Bitcoin (BTC) Update: Gaan we komende week de $17.000 testen?, en: Deze whale kocht in één week voor $241 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 13696 euro en een AEX stand van 599 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.