‘Bitcoin bulls breken weerstand. Is $17.000 volgende target?’ en PayPal start met verkoop in VS: $20.000 aan Bitcoin per week per klant

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 13806 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 5%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin bulls breken weerstand. Is $17.000 volgende target?’.

Daarnaast: PayPal start met verkoop in VS: $20.000 aan Bitcoin per week per klant. Wat we ook nog lazen vandaag: Chainalysis lanceert dienst om in beslag genomen Bitcoin (BTC) te volgen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: PayPal biedt bitcoin diensten aan in Amerika, Criminelen gebruiken Facebook ads om losgeld van $15 miljoen in Bitcoin te krijgen, Bitcoin geldschieter BlockFi strijkt in 2021 neer in Nederland, en: Bitcoin (BTC) Update: Koers door $16.000, tijd voor nieuwe all time high?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 13806 euro en een AEX stand van 599 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 23.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 5% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.