‘Bitcoin consolideert onder weerstand op $16.000. Bullish of bearish uitbraak in de maak?’ en Bitcoin miners verkopen ineens veel BTC, zorgt dit voor verkoopdruk?

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 13060 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 9%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin consolideert onder weerstand op $16.000. Bullish of bearish uitbraak in de maak?’.

Daarnaast: Bitcoin miners verkopen ineens veel BTC, zorgt dit voor verkoopdruk?. Ook nog in het nieuws: Vroege bitcoiner uit 2010 verstuurt $32 miljoen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Hup Bitcoin met Henry Brade over bitcoin, poker, Coinmotion en beginnen met BTC in 2011, Bitcoin (BTC) koers update: Blijft de prijs boven $15.000?, 4 redenen waarom Biden als president voor Bitcoin goed kan uitpakken, en: Plan B over stock-to-flowmodel: “Bitcoin prijs gaat naar $100.000 in 2021”

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 13060 euro en een AEX stand van 592 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 9% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.