‘Bitcoin consolideert rond $19.000. Is bullish uitbraak naar $21.000 mogelijk?’ en Speel Call of Duty en krijg Bitcoin betaald via het Lightning Network

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 15736 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 1%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin consolideert rond $19.000. Is bullish uitbraak naar $21.000 mogelijk?’.

Ook kwam ter sprake: Speel Call of Duty en krijg Bitcoin betaald via het Lightning Network. Ook nog in het nieuws: Gerucht: tweede bank Spanje stapt in Bitcoin (BTC) markt.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Operator van Bitcoin beurs BTC-e veroordeelt tot 5 jaar cel voor witwassen, Hup Bitcoin podcast over mainstream media, adoptie en sats, Hackers eisen 50 Bitcoin (BTC) van gemeente Hof van Twente, en: Bitcoin (BTC) Update: ligt de top van Bitcoin bij $20.000??

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15736 euro en een AEX stand van 617 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.