"Bitcoin daalt 14% naar $53.000. Is het nog een gezonde correctie?" en markt herstelt van daling van 10%

Bitcoin ochtendnieuws

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 46955 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 2%. Wat vandaag opvalt: "Bitcoin daalt 14% naar $53.000. Is het nog een gezonde correctie?".

Daarnaast: markt herstelt van daling van 10%. Wat we ook nog lazen vandaag: JP Morgan: particuliere beleggers drijven prijs van Bitcoin (BTC) op.

Eerder

En al eerder lazen we: Verbod op Bitcoin in India, boetes op handel en bezit cryptovaluta, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 46955 euro en een AEX stand van 681 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 69 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 2% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.