Bitcoin daalt opnieuw onder $50.000, wat gebeurt er en wie zitten hierachter? en Bitcoin (BTC) koers daalt met 15%, $2 miljard aan longs geliquideerd

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 39338 euro. Dat is -12% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -3%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin daalt opnieuw onder $50.000, wat gebeurt er en wie zitten hierachter?.

In ander nieuws: Bitcoin (BTC) koers daalt met 15%, $2 miljard aan longs geliquideerd. Bovendien bleek vandaag: Ongeveer $1 miljard aan Bitcoin van Coinbase gehaald, doet Saylor weer aankopen?.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin is een veilige haven in de handelsoorlog tussen VS en China, aldus CEO FalconX, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 39338 euro en een AEX stand van 662 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 59.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -3% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.