Bitcoin fondsen zien laagste punt in 4 maanden, 'slechts' 758.000 BTC in kas en PlanB kijkt naar Bitcoin prijs van $135.000 dit jaar, 4 andere interessante statistieken

Morning call

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 27997 euro. Dat is -7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -16%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin fondsen zien laagste punt in 4 maanden, 'slechts' 758.000 BTC in kas.

Ook kwam ter sprake: PlanB kijkt naar Bitcoin prijs van $135.000 dit jaar, 4 andere interessante statistieken. Ten slotte lezen we voor vandaag: Chinese miners in de problemen na opleggen stroomverbod door provincie Sichuan.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin penthouse in Veghel niet verkocht voor 21 BTC, Bitcoin Mining Council wil mining transparanter maken, 3 opvallende Bitcoin scams uit het verleden: oplichter stal ooit 500.000 BTC, en: VIDEO: Kan Bitcoin de support op $34.600 houden?

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 27997 euro en een AEX stand van 721 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -16% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.