Bitcoin hub in Iran? Een minister wil 'crypto-vriendelijk' eiland maken en Bitcoin ETF in Amerika opnieuw uitgesteld: beslissing valt in augustus

Bitcoin ochtendnieuws

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 31812 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin hub in Iran? Een minister wil 'crypto-vriendelijk' eiland maken.

Daarnaast: Bitcoin ETF in Amerika opnieuw uitgesteld: beslissing valt in augustus. Ook nog in het nieuws: Eerste belangenclub Amerikaanse politieke partij accepteert Bitcoin donaties.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Analyse: een lofzang én aanstaand overlijdensbericht van bitcoin's 4-jarige cyclus, Bitcoin on-chain update: fondsen verkochten 15.000 BTC op de top, tractie rondom BTC bij overheden Panama en Ethiopië, en: Bitcoin mining firma Genesis bestelt 10.000 extra machines van Canaan

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 31812 euro en een AEX stand van 732 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 43.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 3% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.