Bitcoin in 2010: eerste mining pool, Mt. Gox en het symbool ฿ en JPMorgan zet prijstarget voor Bitcoin op $130.000

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 50639 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 7%. We lezen vandaag: Bitcoin in 2010: eerste mining pool, Mt. Gox en het symbool ฿.

In ander nieuws: JPMorgan zet prijstarget voor Bitcoin op $130.000. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin (BTC) Update: koers breekt belangrijke weerstand richting $60.000.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Deze bekende ster met $300 miljoen vermogen is fan van Bitcoin, Dit waren de 'leukste' 1 april grappen over Bitcoin (BTC), Coinbase krijgt akkoord: 14 april start handel aandelen op Nasdaq, en: Straatadvertenties van Bitcoin bedrijven in Spanje krijgen te maken met strengere regels

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 50639 euro en een AEX stand van 708 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 71.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 7% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.