Bitcoin in april 2021: Coinbase naar de NASDAQ, problemen door kolenmijn China en Bitcoin in januari 2021: $42.000, Elon twittert over BTC, rel over whitepaper

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 43505 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 0%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin in april 2021: Coinbase naar de NASDAQ, problemen door kolenmijn China.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin in januari 2021: $42.000, Elon twittert over BTC, rel over whitepaper. Ten slotte lezen we voor vandaag: VanEck vraagt toestemming voor fonds met bitcoin & goud futures.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM's installeren, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 43505 euro en een AEX stand van 800 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 54.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van 0% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.