Bitcoin in januari: $42.000, Elon twittert over BTC, rel over whitepaper en Discreet Log Contracts (DLC): smart contracts op de Bitcoin blockchain

Morning call

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 27617 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin in januari: $42.000, Elon twittert over BTC, rel over whitepaper.

Daarnaast: Discreet Log Contracts (DLC): smart contracts op de Bitcoin blockchain. Een andere kop van vandaag: Robinhood legt handel in Bitcoin plat na grote prijsstijging.

Eerder

En al eerder lazen we: Grayscale koopt in 2021 meer Bitcoin dan dat er wordt gemijnd, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 27617 euro en een AEX stand van 637 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 43.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 4% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.